Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Wenkbrauwlift of browlift

Wenkbrauwlift of browlift

Wenkbrauwlift

Uitgezakte wenkbrauwen geven vaak een droevige of vermoeide gelaatsuitdrukking. Doordat de wenkbrauwen daarenboven drukken op de bovenste oogleden, worden deze soms onbewust hoger opgetrokken, waardoor een huidoverschot ontstaat. Bij een wenkbrauwlift wordt vooral de buitenste helft van de wenkbrauwen discreet gelift. Dit geeft snel opnieuw een open blik met een jeugdige uitstraling.

Er bestaan verschillende technieken.

Voor een laterale browlift (dus het liften van buitenste 3e van de wenkbrauw, of de Fögli ingreep) gebeurt de ingreep via een huidincisie in de behaarde hoofdhuid. Van daaruit wordt, net boven de slaap, een onderhuidse tunnel gemaakt naar de wenkbrauw. Vervolgens wordt het bindweefsel gelift en opnieuw vastgemaakt. Dit geeft geen zichtbaar litteken.
dr doornaert browlift

Bij mannen met inzettende kaalheid, of indien het volledige voorhoofd dient gelift te worden, dan wordt de incisie gemaakt op de rand van de haarlijn. Er wordt op gelet dat de haartjes daar opnieuw doorheen het litteken groeien zodat dit nagenoeg onzichtbaar blijft.

Deze ingreep kan indien nodig gecombineerd worden met andere esthetische ingrepen ter hoogte van het gelaat. Vaak komt deze samen met ooglidcorrectie.