Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Peels (Huidverjonging)

Huidverjonging

Autologe vettransplantatie of lipofilling

De vers getransplanteerde cellen die ingespoten worden bevatten niet alleen mesenchymale stamcellen, maar secreteren ook groeifactoren zoasl “basic fibroblast growth factor”, “insulin-like growth factor-1”, “vascular endothelial growth factor” en “platelet-derived growth factor”.

Sommige van die groeifactoren zijn essentieel voor angiogenese, het proces waarbij nieuwe fijne bloedvaatjes ontstaan. De mesenchymale stamcellen daarenboven regelen wondgenezing en vervangen overdreven littekenweefsel.

Dr. Doornaert neemt deel aan het wetenschappelijk onderzoek aan het UZ Gent over lipofilling.

Huidpeel

Een behandeling van de gelaatshuid met een peel bestaande uit phenol en croton oil zorgt voor aanmaak van collageen en elastine in de huid. Hierbij worden vaak spectaculaire resultaten gezien op de fijne en zelf grovere rimpels. Daarnaast neemt de huid terug een steviger structuur en voorkomen aan, en verbetert het kleurcomplex.

De peel zelf is vergelijkbaar met een brandwonde, en is dus pijnlijk. Daarom kan deze best onder lokale verdoving met een lichte roes gebeuren.

Gedurende 10 dagen moet er een zalf aangebracht worden om de huid te helpen genezen. Roodheid kan 6 weken duren, vanaf week 2 is het toegelaten om camouflerende make-up te gebruiken.

Vanaf 6 weken voor de peel dient de huid voorbereid te worden met een vitamine A-preparaat.

Ook na de peel is het aangeraden het vitamine A-preparaat verder te gebruiken. Bij zon-expositie is er een risico op pigmentatiestoornissen. Hiervoor is zonbescherming noodzakelijk, en kan hydroquinone geassocieerd worden.

Vitamine A-crème

Deze wordt gebruikt als voorbereiding op een huidpeel of face-lift, maar heeft bij sommige mensen al zo’n goed effect dat de peel niet meer nodig geacht wordt. Opnieuw leidt gebruik van de crème tot stimulatie van de diepere huidlagen en verbetert het globaal aspect van de huid. Ook oppervlakkige rimpels en oneffenheden gaan vervagen.

Deze crème kan niet gebruikt worden indien U probeert zwanger te raken.