Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Rhinoplasties (Neuscorrectie)

Rhinoplasties (Neuscorrectie)

Neuscorrectie

Omdat de neus centraal in het gelaat staat, bepaalt deze in belangrijke mate de uitstraling van uw gezicht. Bijna niemand heeft een perfecte neus. We bekijken onbewust de neus ook steeds in verhouding tot de rest van het gelaat (bv. de bovenlip, of de kin).
Het is belangrijk dat een professioneel plastisch chirurg hiermee rekening houdt in geval van een neuscorrectie, zodat uw neus niet noodzakelijk perfect wordt, maar wel perfect in uw gelaat past. Uiteraard gebeurt de correctie volledig volgens wens van de patiënt. Vaak kan via een kleine correctie van de neus kan dan ook uw algemene look sterk veranderen en verfraaien. Een overdreven naar buiten gebogen rug van de neus kan mooi rechtgemaakt worden of subtiel naar binnen gebogen. Ter hoogte van de neustip kan een te brede of forse tip spitser of fijner worden gemaakt. Een te grote neus kan altijd worden verkleind of een scheve neus kan worden rechtgezet.

Raadpleging

Bij de raadpleging worden een vijftal close-up foto’s genomen en bespreekt de plastisch chirurg wat mogelijk is en vraagt hij naar uw wensen. Met een inwendig neusonderzoek worden eventuele functionele problemen opgespoord. Afhankelijk van wat er met de neus dient te gebeuren, wordt gekozen voor een volledig inwendige ingreep (als bijvoorbeeld enkel de neusrug dient aangepast te worden, of het septum, of de tip in beperkte vorm).
Als er uitgebreide veranderingen nodig zijn, dan wordt gekozen voor een open rhinoplastie. Hierbij wordt een bijkomend litteken voorzien op het smalste punt van de columella (ruimte tussen de neusgaten) De rest van het litteken zit inwendig in de neus en is niet zichtbaar. Na de ingreep past de huid van de neus zich automatisch aan de nieuwe vorm van het neusskelet aan.

Tijdens de ingreep kunnen steeds ook eventuele problemen met de neusademhaling ook worden verholpen. Zo kan bijvoorbeeld een scheef neustussenschot dat de doorgang belemmert, worden rechtgezet. Een te brede inwendige neusschelp kan ook versmald worden.