Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Borstlift

Borstlift of Mastopexie

Enerzijds door het effect van de zwaartekracht, en anderzijds door het verouderen van bindweefsel, kan de borst, die normaal een stevige vorm heeft, met een tepel hoog op het borstweefsel, gaan uitzakken. Factoren die dit proces versnellen zijn gewichtsschommeling en zwangerschap. Deze factoren zorgen ervoor dat de tepel geleidelijk aan lager op de borst komt te staan en de borst van vorm gaat veranderen.
Om de borst haar stevigheid terug te geven en de tepel terug in de juiste positie te brengen is een borstlift aangewezen. Hierbij wordt het bestaande borstweefsel geremodelleerd in de gewenste vorm en grootte. Dit gaat soms gepaard met verwijderen van teveel aan borstweefsel (borstverkleining) of net toevoegen van verloren gegane volume (borstvergroting). Bij deze laatste techniek (borstlift met gelijktijdige vergroting) wordt een siliconeprothese of eigen vetweefsel geplaatst en het huidoverschot verwijderd.

Borstlift - Ernst van doorzakking

Zoals op de afbeelding te zien is, moet bij een borstlift bijna steeds de tepel naar boven verplaatst worden.
Gezien de tepel omhoog zal verplaatst worden is er steeds een litteken rondom het tepelhof. Dit kan hierbij wat kleiner gemaakt worden zoals vaak gewenst. Het is mogelijk dit litteken achterna mooi in te kleuren met medische tattoeage, waarbij ook het tepelhof zelf een mooie lichtbruine tint kan krijgen.

Tepeltatoeage
Hiervoor werken wij samen met dermatopigmentatie.be

Bij jonge mensen met een goed huidkwaliteit, en als de doorzakking niet te ernstig is, kan dit voldoende zijn. Langs deze weg kan dan ook extra volume met eigen vetweefsel of een implantaat ingebracht worden.

Afhankelijk van de techniek zal er bij ernstiger gevallen ook een verticaal litteken op de borst zijn en enkel in heel ernstige gevallen een horizontaal litteken ter hoogte van de borstplooi. Dit wordt zoveel mogelijk vermeden. Het is nuttiger om in het begin een klein huidoverschot onderaan te aanvaarden dat kans heeft weg te trekken, dan onmiddellijk een litteken te maken dat er zeker blijft.
Er wordt natuurlijk in elke geval voor gezorgd dat deze kunnen verborgen worden in BH of bikini, en dat er optimale nazorg is zodat ze zo onzichtbaar mogelijk zijn.

Terugbetaling: gezien er vaak geen 400 gram per kant kan verwijderd worden bij een borstlift, zal de mutualiteit dit als esthetische ingreep zien en is er uiteraard geen terugbetaling.