Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Bilvergroting of gluteaalvergroting

Bilvergroting of gluteaalvergroting

Bilvergroting

Bij een bilvergroting gaan we extra volume creëren ter hoogte van de billen.  Dr Doornaert is gespecialiseerd in bilvergroting. Bilvergroting kan voor een vollere en rondere vorm van de billen zorgen. De vorm van de billen wordt natuurlijk bepaald door het bekken en de heupbeenderen, tesamen met de spiermassa van de gluteaalspieren en het aanwezige vetweefsel. Er wordt vaak gesproken van verschillende types van bilvorm:

bil- of gluteaalvergrotingt

Bilvergroting kan op 2 manieren gedaan worden

 

Liposuctie – lipofilling

Als uw lichaamsbouw het toelaat is vet verwijderen op één plaats (liposuctie) en het terug sculpteren op een andere plaats (lipofilling)zoals de billen een hele mooite techniek. De populaire naam voor een bilvergroting met vetweefsel de “Brazilian butt lift”.
Het voordeel is dat bij deze techniek ook vetophopingen op de flanken en boven het heiligenbeen kunnen aangepakt worden, zodat de bilvergroting extra benadrukt wordt.

Er wordt voor gezorgd dat er teveel vetweefsel wordt ingebracht, omdat er altijd de eerste 3 maand een deel weer verdwijnt.
Het resultaat na 3 maand is stabiel, de complicaties zijn minimal en op lange termijn zijn er geen problemen. Reken erop dat vaak 300cc gezuiverd vet per bil nodig is, en soms veel meer dan dat.

Bilimplantaten

Als weinig vetweefsel aanwezig is, kan voor implantaten gekozen worden. Deze worden door de arts in de gluteus maximusspier geplaatst, voor het veiligste en meest stabiele resultaat.

bilimplantaat

Dit houdt wel in dat uw spier bepaalt hoe groot de prothese maximaal kan zijn. Implantaten zorgen hier voor een stabiel en vaak spectaculair resultaat. Een insnede van 5-6cm wordt in de bilspleet gemaakt, en achteraf met verteerbare hechtingen gesloten.

Er is keuze voor gewone ronde implantaten of biconvexe (die voor zelfde basis meer volume geven).

bilimplantaten

Subcutane en subfasciale posities laten grotere volumes toe maar leiden zeer vaak tot vochtopstapelingen, zichtbare implantaten en verplaatsing op termijn, en doen we bijgevolg niet.