Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Lipofilling

lipofilling en liposculptuur

Ideaal is als men het vet bekomen door liposuctie ergens anders kan terug gaan inbrengen.  Het bekomen vet kan, na zuivering gebruikt worden om plaatsen waar er een (relatief) tekort is, te gaan opvullen. Meest frequent wordt dit voor de borst gebruikt (lipofilling borst), maar ook voor het gelaat (facelift en neklift en huidverjonging) en de vaginaverjonging (vaginacorrectie) kan dit vetweefsel gebruikt worden. Dit kan ook voor reconstructies gebruikt worden, bijvoorbeeld na borstkanker.

De overleving van het vet is afhankelijk van het weefsel waarin het terecht komt. Daarom kan men bevoorbeeld van een borst met A cup niet onmiddelijk 2 keer zo groot gaan, omdat er dan niet genoeg bloedvoorziening is. Het vet dat tijdens een eerste sessie wel ingroeit zal bij een volgende sessie voor extra bloedvoorziening en ruimte zorgen zodat het vet de tweede keer beter ingroeit.

Bij een bilvergroting is er sowieso meestal veel meer plaats en bloedvoorziening om in 1 keer het beoogde resultaat te behalen.

Het effect van liposuctie en lipofilling samen (liposcupltuur) kan grote veranderingen teweegbrengen. Zo kan bij een bilvergroting met eigen vetweefsel, wanneer de flanken en de zone boven het heiligenbeen goed worden leeggemaakt, een bijkomend liftend of vergrotend effect vrij spectaculair zijn.

Het grote voordeel van deze techniek is dat er op lange termijn geen complicaties zijn, omdat het eigen weefsel is. Dit in tegenstelling tot implantaten.

 Het nadeel is dat er vetweefsel moet aanwezig zijn. Hoewel dit vaak wordt gevraagd is het NIET mogelijk dit van iemand anders te gebruiken.

lipofilling canules
lipocanule