Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Armlift

Armlift

Gewichtsverlies en veroudering van de weefsels zijn de twee belangrijkste oorzaken van huid of vetoverschot ter hoogte van de bovenarmen. Dit wordt vaak als storend ervaren bij het dragen van kledij met korte mouwen. Afhankelijk van de ernst van het huid- en/of vetoverschot kan een behandeling door middel van liposuctie of armlift aangewezen zijn.

Indien de afwijkende contour van de bovenarm voornamelijk te wijten is aan een teveel van onderhuids vetweefsel, kan een liposuctie helpen. Hierbij is het belangrijk dat er geen huidoverschot overblijft, omdat er niet veel is, of omdat de huid nog goed elastisch en stevig is. Dit is meestal het geval bij jongere patiënten, zodat na de behandeling door middel van liposuctie opnieuw een mooie contour van de bovenarm ontstaat. Liposuctie haalt echter in essentie vooral gewoon vetweefsel weg.

Wat de huid daarna doet, ligt meer aan de patient dan aan de chirurg, en is soms moelijk te voorspellen.

Indien er ook een teveel aan huid is, dient een armlift met een incisie overwogen te worden. Hierbij wordt niet alleen het onderliggende vetweefsel verwijderd maar ook het teveel aan huid. Afhankelijk van de uitgebreidheid wordt het litteken beperkt tot onder de oksel, maar in sommige gevallen is het noodzakelijk om ook aan de binnenzijde van de bovenarm een incisie te maken. Er wordt wel steeds voor gezorgd dat het litteken op de bovenarm op de minst zichtbare plaats loopt, namelijk langs de binnenkant.

Voor de armlift wordt een veilige techniek gebruikt: hoewel er huid wordt weggenomen, wordt dmv special techniek echter nooit dieper dan de onderste laag van de huid gesneden. Hierdoor worden de belangrijke gevoelszenuwen eronder op geen enkel moment geraakt.

Na de ingreep dient stevige druk voorzien te worden op de arm om zwelling tegen te gaan. Ook dient het litteken lange tijd overtaped te worden zodat het niet breder gaat worden en onopvallend geneest.