Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Heupvergroting

Heupvergroting kan op 2 manieren gebeuren

“Waist-to-hip ratio” wordt berekend door je taille-omtrek te delen voor je heupomtrek. Vrouwen (0,7) hebben doorgaans een lagere “waist-to-hip” ratio dan mannen (0,9), en de meeste culturen ter wereld vinden dit ook mooier. Bij een heupvergroting gaan we de heupregio aanpassen.

Liposuctie – Lipofilling

Deze techniek bestaat al het langst. Hierbij wordt vetweefsel bij voorkeur uit de maag en flanken gehaald en ingeplant in de heupregio. Het voordeel is dat bij deze techniek de contouring van de buik- en flankregio bijdraagt aan het prominenter worden van de heup. Nadelen zijn dat een percentage van het vet gedurende de eerste 3 maand weer verdwijnt. Wat daarna blijft is wel stabiel. Men heeft dus ook wel tenminste 150-200cc gezuiverd vetweefsel per kant nodig. Voor een verschil van meer dan 2-2,5 cm projectie per kant is vaak meer dan 1 sessie nodig.

Heupimplantaten

Een heupvergroting is mogelijk bij patiënten die over niet voldoende vetweefsel beschikken. De implantaten werden door Dr. Doornaert speciaal ontwikkeld in samenwerking met een Europese geregistreerde prothesefirma. Deze worden onder de spier geplaatst voor het stabielste en meest natuurlijke resultaat. Het voordeel hier is dat in 1 ingreep een toename van meer dan 2,5 cm tot 4 cm kan bekomen worden.
(vaak in combinatie met liposuctie/lipofilling)