Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Halslift

Halslift

Veroudering in de hals treedt op bij iedereen. Onderliggende oorzaken zijn verlies van elastisch bindweefsel in de huid en de onderliggende weefsels, een verlies aan jeugdig vetweefsel, en natuurlijk de zwaartekracht. Ook zonlicht speelt helaas een rol hierbij. De platysma of de oppervlakkige halsspier loopt in verbinding door in de aangezichtsspieren die voor de mimiek zorgen. Als het geheel gaat doorhangen, kan best een halslift gebeuren via een incisie net voor en net achter het oor (zoals bij een facelift) om de plastysma en de overliggende huid terug strak te liften. Dit wordt vaak in combinatie met facelift gedaan.

Als er echt strengen lopen in de spier in het midden onder kin, kan een bijkomende incisie net onder de kin nodig zijn om deze weg te werken.

Als het vooral vetweefsel is dat zich onder de kin bevindt, kan een liposuctie uitkomst bieden. Dit is een lichtere ingreep waarbij het hele gebied tot boven de kaaklijn wordt aangepakt zodat de huid kan voldoende samentrekken.

Indien enkel de oppervlakkige huid losheid vertoont kan door middel van “needling” en collageenstimulatie een verbetering bekomen worden.

Halslift