Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie of blefaroplastie

Ogen zijn de blikvangers van het gelaat. Veroudering ter hoogte van het gelaat is dan ook vaak erg opvallend ter hoogte van de oogleden. Huidoverschot ter hoogte van de oogleden, volumeverlies van de inhoud van de oogkassen of zwelling ter hoogte van de onderste oogleden worden geassocieerd met vermoeidheid en ouderdom. Een ooglidcorrectie kan terug voor een jonge, frisse blik zorgen, en is één van de meest gevraagde plastische ingrepen.

Bovenste oogleden

Ter hoogte van de bovenste oogleden uit veroudering zich voornamelijk onder de vorm van een huidoverschot welke aanleiding geeft tot een ‘vermoeide’ blik en zwaartegevoel ter hoogte van de ogen. Bovendien ziet het oog er kleiner uit door de overhangende huid. Naast huidoverschot is er soms een vetoverschot, vooral langs de mediale kant, welke eveneens dient te worden gecorrigeerd. Gezien het vermoeid aanvoelen van de ogen heeft men vaak de neiging dit te compenseren door te fronsen met het voorhoofd. Dit leidt tot een toename van de rimpels ter hoogte van het voorhoofd. Met behulp van een bovenste ooglidcorrectie kan de heldere en jeugdige blik opnieuw hersteld worden. Deze ingreep kan gebeuren onder lokale verdoving. Gezien het litteken valt ter hoogte van de plooi van het ooglid, is dit nagenoeg onzichtbaar.

Onderste oogleden

Ter hoogte van de onderste oogleden uit veroudering zich voornamelijk onder de vorm van uitpuilen van het vetweefsel door verzwakking van de weefsels met ontstaan van de typische ‘walletjes’. Bovendien wordt de onderste rand van de oogkas meer zichtbaar waardoor een vermoeid uitziende blik ontstaat. Vaak is er eveneens nog een huidoverschot aanwezig. Met behulp van een onderste ooglidcorrectie kan het uitpuilende vetweefsel worden gecorrigeerd waardoor de storende wallen verdwijnen. Bovendien wordt het teveel aan huid weggenomen en de onderliggende weefsels verstevigd. Dit gebeurt via een kleine insnede ofwel aan de binnenkant van het ooglid of aan de buitenkant net onder de wimpers zodat dit quasi onzichtbaar is. Op deze manier ontstaat opnieuw een jonger aspect van het onderste ooglid. Deze ingreep kan eveneens onder lokale anesthesie worden uitgevoerd, of onder algemene verdoving.