Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Vagina vernauwing & schaamlipcorrectie

Vagina vernauwing & schaamlipcorrectie

Labiaplastie / Vaginaverjonging

De kleine schaamlippen (labia minora) kunnen ook in normale anatomische variatie groter zijn dan de grote schaamlippen (labia majora). Bij labiahypertrofie zijn de kleine schaamlippen echter zo groot, dat deze hinderlijk kunnen zijn. Dit kan pijn bij het dragen van een aanpassende broek zijn, ongemak bij het fietsen of hinder bij seksuele betrekkingen. Een schaamlipcorrectie biedt hier de oplossing.

Vagina vernauwing en schaamlipcorrectie

Klassiek werd hiervoor steeds aan de bovenkant een deel van het overtollig weefsel verwijderd. Er bestaan tegenwoordig modernere technieken om de kleine schaamlippen wat kleiner te maken. De meeste elegante neemt aan de achterzijde een driehoekig fragmentje weg, zodat er aan de bovenkant van de kleine schaamlippen geen litteken te zien is.

Het gebied aan de voorkant is sterk bezenuwd, dus dr Doornaert is absoluut geen voorstander om in deze regio esthetische ingrepen uit te voeren. Verlittekening hier kan heel lastig zijn en voor veel meer problemen zorgen dan een iets te grote “clitoral hood”.

Anderzijds kunnen pijnklachten wel vaak verminderd worden door lipofilling en vetstamceltechnieken.

Daarnaast kan ook voor een verjonging of vernauwing van de vagina zelf gekozen worden. Na een natuurlijke bevalling kan de schede soms onvoldoende elasticiteit vertonen om terug naar de oorspronkelijke diameter te reduceren. Bij een klassieke vaginavernauwing wordt een stukje van de achterwand weggenomen, en worden de bekkenbodemspieren vernauwd.

Voor deze ingreep is het nodig 2 overnachtingen in het ziekenhuis te blijven, zodat de nodige nazorg kan toegediend worden. U kan dan ook 6 weken geen betrekkingen hebben, en grondig reinigen na toiletbezoek is eveneens noodzakelijk.

Als het niet te erg is, dan kan tegenwoordig ook een lipofilling verricht worden. Deze ingreep, indien er voldoende vetweefsel beschikbaar is, kan vlot in combinatie gebeuren met een lichte borstvergroting of aangezichtsverjonging met eigen vetweefsel, de zogenaamde “mommy make-over”.