Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Liposuctie

Liposuctie

Met behulp van liposuctie kunnen vetophopingen worden weggenomen om de contour van het lichaam te verbeteren. Deze techniek is voornamelijk geschikt voor die zones van vetophoping die niet door diëten of sporten verdwijnen. Daarom wordt deze ingreep als vervangmiddel voor vermagering afgeraden. De arts zal U hierin advies geven en bijstaan. Als bepaalde doelen bereikt zijn, kunnen lichaamszones waar het moeilijk is om vet kwijt te raken met liposuctie aangepakt worden. We denken hierbij aan zones zoals de love handles, buik, rijbroek, bovenbenen, hals en armen. Liposuctie laat toe om deze zones te behandelen zonder zichtbare littekens. Er wordt immers gewerkt met zeer fijne cannules via minimale insnedes.

Deze techniek is het meest geschikt voor patiënten met nog een goede elasticiteit van de huid waarbij er geen huidoverschot is. Indien er een huidoverschot aanwezig is, zijn andere technieken zoals buikwandcorrectie, armlift en dijlift aanbevolen. Uw arts zal samen met u bekijken welke voor u de beste oplossing is.

Dr. Doornaert is verbonden met de bekendste liposuctiekliniek in Nederland, en via zijn doctoraat over vetweefsel steeds op de hoogte van de nieuwste technieken.

Het bekomen vetweefsel kan na zuivering terug gebruikt worden voor lipofilling

Naald voor liposuctie