Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Dr. Doornaert

plastisch chirurg
E-mail: info@drdoornaert.be

Dr. Doornaert is erkend plastische, esthetisch en reconstructief chirurg (RIZIVnummer 1-36600-73-210).

Hij haalde het diploma Master in de Genees-, Heel- en Verloskunde met Grote Onderscheiding aan de Universiteit Gent. Vervolgens kreeg hij 1 jaar opleiding in de inwendige geneeskunde aan het Heilig Hart Ziekenhuis in Roeselare, en drie jaar opleiding in de algemene heelkunde in het OLV Aalst.
Daarna wijdde hij een jaar aan onderzoek in autologe vettransplantatie, lipofilling en tissue engineering aan de universiteit Gent. Dit onderzoek leidde tot verschillende internationale publicaties en spreekbeurten.

In 2010 startte hij zijn opleiding Plastische Heelkunde aan het UZ Gent onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey. Hij had het voorrecht te kunnen leren van Prof. Monstrey en andere internationaal gerenommeerde experts zoals Prof. Dr. Ph. Blondeel, Prof. Dr. M. Hamdi, Prof. Dr. K. Van Landuyt, Dr. N. Roche, en Dr. F. Stillaert, met wie hij steeds een uitstekende band onderhield. Tijdens de opleiding werden alle facetten van de plastische heelkunde grondig getraind. In het bijzonder borstheelkunde, zowel esthetisch als reconstructief met de meest geavanceerde microchirurgische technieken (bv. DIEP flap) en algemene reconstructieve heelkunde werden benadrukt. Daarnaast weerhield hij een bijzondere interesse in lipofilling.

Hij vervolledigde deze opleiding met talrijke congressen in binnen- en buitenland.

Sinds september 2014 is hij staflid aan het Sint-Elizabeth Ziekenhuis te Zottegem. Hij voert ook een privé-praktijk in Gent en Antwerpen. Hij blijft verbonden aan de Universiteit Gent en de Vakgroep Heelkunde aan het UZ Gent voor verderzetten van het onderzoek in lipofilling (zie nieuws en wetenschappelijk). Hij is momenteel nog bezig aan een doctoraat over mogelijkheden van lipofilling en de invloed van vetweefsel op ectodermale weefsel.