Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

dit zijn resultaten van andere centra
die VERVOLGENS door dr Doornaert werden gecorrigeerd

een chirurg MAAKT HET VERSCHIL

Borstvergroting door middel van silicone implantaten of water gevulde is een heel frequente operatie. De operatie zelf lijkt niet zo moeilijk om uit te voeren, en daarom doen veel artsen het. In Gent alleen al vindt men veel chirurgen voor borstvergroting.  Maar toch is gespecialiseerde chirurgische opleiding, en goed pre-operatieve planning de sleutel tot succes. Heel vaak is een correctie borstvergroting nodig om een ingreep uit het verleden te corrigeren.

Uw anatomie bepaalt de plaatsing

De lichaamsbouw van de patiënt bepaalt de keuze van het implantaat. Als de wens van de patiënt echter niet overeenstemt met haar of zijn anatomie, moet speciale aandacht gegeven worden aan de verhoogde risico’s of complicaties. Enkel gespecialiseerde chirurgen kunnen het juiste advies geven. Niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn. Anders loopt het wel eens mis.

Plaatsing voor de spier is de makkelijkste techniek. Dit ziet er vaak fantastisch uit in het begin. Maar het is gevoeliger voor kapselvorming. En op lange termijn ook voor uitzakken naar onder of rimpelen aan de zijkant. Want uiteraard is het enkel de huid en enkel van de Cooperse ligamenten in het borstklierweefsel die het implantaat op zijn plaats moeten houden. Dus na enkele jaren, en vaak eerder dan verwacht door de patiënt zien we uitgezakte implantaten zoals op de eerste foto.

Indien u niet langer tevreden bent van het resultaat van andere centra, kan Dr. Doornaert gelukkig deze problemen herstellen.

DrDoornaert_Blog Uitzakken implantaten

Juiste positie van het implantaat

Maar bij magere patiënten zijn grote implantaten voor de spier sowieso te vermijden, of dienen ten minste realistische verwachtingen meegegeven te worden. Langs de andere kant, moeten ook bij plaatsing achter of half achter (dual plane) de borstspier met enkele zaken rekening gehouden worden. De positie van het implantaat is op lange termijn stabieler. Er is minder risico op kapselvorming. Het is wel belangrijk de spier net genoeg los te maken zodat die het implantaat door samentrekken niet verplaatst op lange termijn, naar boven en naar buiten toe, zoals op de tweede foto: Implantaten zijn te hoog getrokken door de spier.

DrDoornaert Correctie Borstvergroting

Corrigeren van reeds uitgevoerde borstvergrotingen

Het wordt nog moeilijker als (om welke reden dan ook) één implantaat voor de spier zit en 1 erachter. Zoals te zien in de derde foto.

Gelukkig kunnen we veel van deze complicaties oplossen met geavanceerde technieken zoals borstlift, kapsulorapphies, lipofilling, herstel van de inframmamaire plooi enz… Semi-permanente tattoeages kunnen de littekens maskeren. Uiteraard is het nog altijd beter om een goede borstchirurg te kiezen in de eerste plaats en dit allemaal zo veel als mogelijk te vermijden!

Dr Doornaert geeft steeds het advies tijdens een afspraak. Maak daarom snel uw afspraak op onze website.

DrDoornaert Correctie Borstvergroting