Bel ons bij vragen +32 (0)9 364 84 69

Fillers (Hyaluron zuur – gel)

Fillers (Hyaluron zuur – gel)

Fillers

Fillers zijn in principe zachte gels welke kan ingespoten worden in zachte weefsels. Deze kan onderhuids worden ingespoten om rimpels ter hoogte van het gelaat te verminderen en zelfs te laten verdwijnen, of kan daarnaast ook gebruikt worden om volumeverlies (ten gevolge van veroudering) ter hoogte van het gelaat te corrigeren zoals de jukbeenderen of lippen. Nieuwe inzichten in de gelaatsveroudering hebben aangetoond dat niet alleen de huid en onderliggende spieren en bindweefsel verslappen, maar dat ook een factor vetverlies verantwoordelijk is voor de oudere “look”.

We verkiezen fillers op basis van hyaluronzuur om het verloren gegane volume te herstellen, evenals de elasticiteit van de huid met vervagen van rimpels. Hyaluronzuur is een product welke op een natuurlijke wijze in hoge mate aanwezig als bouwsteen van ons lichaam, zodat een veilige injectie absoluut gegarandeerd is. Het enige nadeel is dat ons lichaam over een periode van 9-12 maanden het product afbreekt waardoor het effect uitgewerkt is. Er kan nadien een nieuwe injectie gebeuren om hetzelfde effect te bekomen.

Een behandeling met fillers is een niet invasieve techniek welke een onmiddellijk verjongend resultaat geeft. Deze fillers worden voornamelijk gebruikt ter correctie van fijne rimpels ter hoogte van de lippen, de plooi tussen mondhoek en neus, en rimpels ter hoogte van het voorhoofd, welke niet verdwijnen na een andere behandeling. Om het volume te herstellen worden ze gebruikt ter hoogte van de lippen, jukbeenderen, wangen en slapen.

Naast fillers op basis van hyaluronzuur wordt er vaak ook gewerkt met vetinjectie (lipofilling). Uw arts zal samen met u bekijken welke techniek voor u het meest geschikt is.

EMLA crème kan worden aangebracht een half uur voor de injectie indien u dit verkiest waardoor de prikjes nagenoeg onvoelbaar zijn.